Wat is een UBL factuur?

UBL is de afkorting voor Universal Business Language. Het betreft een product waarmee administratie en facturatie een stuk gemakkelijker wordt. Door het gebruik van UBL hoeven er geen inkooporders, bonnen en facturen handmatig verwerkt te worden. Dat scheelt enorm veel tijd!

Inhoud:

Furoo_Web_Visuals-5-Verplichtingen-1-980x490-2

 

Wat is een UBL-factuur?


Een UBL-factuur - ook wel e-factuur genoemd - is een elektronische factuur in het standaard XML-formaat. Dit bestandsformaat maakt het mogelijk om facturen - maar ook bonnetjes, in- en verkooporders, offerteaanvragen etc. - eenvoudig in te lezen en automatisch te verwerken in een facturatie- of boekhoudprogramma. Doordat het programma de factuurgegevens herkent, hoeven ondernemers en ontvangers dus zelf de betreffende facturen niet meer handmatig te verwerken in het administratieprogramma

 

Hoe maak je een UBL-factuur?


In de meeste (online) administratieprogramma’s is het aanmaken en versturen van UBL-facturen een standaardinstelling (toch zeker bij Furoo 😋). Nadat in het programma de UBL-factuur is aangemaakt, kan deze eenvoudig als bijlage naar de klant worden verstuurd. Controleer bij de aanschaf van een administratie- en/of boekhoudprogramma altijd goed of het aanmaken en versturen van UBL-facturen mogelijk is. Dit levert veel tijdswinst op - tijd die je vervolgens kan besteden aan jouw onderneming of bedrijf!

Wat is het belang van PEPPOL?

PEPPOL is een beveiligd netwerk dat het uitwisselen van documenten in een elektronisch formaat mogelijk maakt. Ook e-facturen kunnen via het PEPPOL netwerk uitgewisseld worden. UBL is het elektronisch formaat dat wordt gebruikt voor zo'n e-factuur.

Voordelen UBL-facturatie


Het versturen van UBL-facturen biedt voordelen voor zowel ondernemers als ontvangers. We zetten de belangrijkste op een rijtje:

  • De facturatiegegevens van de ondernemer en de ontvanger worden automatisch herkend, de kans op fouten wordt geminimaliseerd
  • UBL-facturen komen direct in de boekhouding terecht
  • UBL-facturen worden doorgaans sneller betaald dan reguliere facturen
  • Volledig geautomatiseerd, overzichtelijk, sneller en goedkoper

Conclusie

 

UBL is een standaard XML-formaat, speciaal uitgedacht voor elektronische facturen.

Het maakt het mogelijk dat zowel een facturatie als een boekhoudprogramma facturen meteen digitaal binnenkrijgen. Geen gedoe dus meer met papier facturen of facturen die je per e-mail doorstuurt.

Het zorgt voor enorme tijdswinst en tal van andere voordelen.

Vraag hier een maand gratis aan en test het zelf uit.

Klaar om te winnen?

Probeer ons all-in-1 platform.

Het is voor niks.